Zelené gnocchi
INGREDIENCE:
- 1 balení bramborových gnocchi, nebo domácí
- 3 stroužky česneku, nahrubo pokrájené
- 2 hrsti baby špenátu, natrhaného
- 1 hrst bazalky, natrhané
- 1/2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka, nadrobno nakrájená
- 1/4 zelené cukety, nakrájené na drobné kostičky
- 3/4 šálku rostlinné smetany
- sůl a čerstvě mletý pepř
NA OZDOBU:
- jarní cibulka
- petrželka
- bazalka
Gnocchi si uvaříme dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
V mixéru nebo food processoru si rozmixujeme na pesto česnek, špenát, bazalku, petrželku a 1 lžíci oleje. Dáme stranou.
Ve velké pánvi si na oleji smažíme jarní cibulku doměkka, trvá to zhruba 2 minuty. Přilijeme smetanu, pesto, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme.
Do pánve s omáčkou přidáme uvařené gnocchi a promícháme.
Rozdělíme do talířů a ozdobíme bylinkami a jarní cibulkou.


