Zapečené bucatini


INGREDIENCE:


  • 200 g bucatini, nebo jiných oblíbených těstovin

OMÁČKA:


  • 3/4 cibule, nadrobno nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 1/4 žluté papriky, nakrájené na menší kostičky
  • 2 malá rajčata, nahrubo nakrájená
  • 3 žampiony, nakrájené na plátky
  • 1/4 kostky uzeného tofu, nakrájené na drobné kostičky
  • 350 g sekaných rajčat z konzervy
  • 60 g rajského protlaku
  • 1 lžička sušených italských bylinek

  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 lžíce oleje
  • olivový olej na vymazání pekáčku
  • hrst bazalkových listů, natrhaných

  • 1/2 šálku rostlinných sýrů ( čedar a mozarella) 

POSTUP:


Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

Mezitím si přichystáme omáčku.

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a dusíme na něm cibuli, česnek, papriku, čerstvá rajčata a tofu. Trvá to asi 7 minut. Přidáme sekaná rajčata z konzervy, protlak, italské bylinky a společně ještě cca 2 minuty dusíme.

Osolíme, opepříme a přidáme chilli.

Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů.

Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a přendáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

Rozdělíme na porce a ozdobíme lístky bazalky.


© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.