Zapečené bucatini
INGREDIENCE:
- 200 g bucatini, nebo jiných oblíbených těstovin
OMÁČKA:
- 3/4 cibule, nadrobno nakrájené
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 1/4 žluté papriky, nakrájené na menší kostičky
- 2 malá rajčata, nahrubo nakrájená
- 3 žampiony, nakrájené na plátky
- 1/4 kostky uzeného tofu, nakrájené na drobné kostičky
- 350 g sekaných rajčat z konzervy
- 60 g rajského protlaku
- 1 lžička sušených italských bylinek
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 1/4 lžičky chilli
- 1 lžíce oleje
- olivový olej na vymazání pekáčku
- hrst bazalkových listů, natrhaných
- 1/2 šálku rostlinných sýrů ( čedar a mozarella)
POSTUP:
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Mezitím si přichystáme omáčku.
V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a dusíme na něm cibuli, česnek, papriku, čerstvá rajčata a tofu. Trvá to asi 7 minut. Přidáme sekaná rajčata z konzervy, protlak, italské bylinky a společně ještě cca 2 minuty dusíme.
Osolíme, opepříme a přidáme chilli.
Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů.
Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a přendáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
Rozdělíme na porce a ozdobíme lístky bazalky.


