Žampionový stroganoff
INGREDIENCE:
- 1/2 balíčku oblíbených těstovin, já měla bucattini
- 1/4 žluté cibule, nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
- 4 krémové žampiony, nakrájené na plátky
- menší hrst mražených hub
- 2 lžíce kudrnky, najemno nasekané
- 2 lžíce pažitky, najemno nasekané
- 1/4 lžičky sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce rostlinného másla
- 200 ml rostlinné smetany
- sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP:
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
V pánvi si na dvou lžících másla osmažíme cibuli s česnekem doměkka. Trvá to zhruba 3 minuty. Přidáme houby, petrželku, pažitku, sůl, pepř a papriku, dobře promícháme a společně dusíme 5 minut. Podlijeme 50 ml vody a dusíme dalších 5 minut. Přidáme 200 ml smetany, protlak a necháme prohřát.
Těstoviny slijeme a necháme okapat. Rozdělíme do talířů a navrch poklademe omáčku.
Můžeme ozdobit další pažitkou nebo petrželkou.


