Žampionový stroganoff

INGREDIENCE:


  • 1/2 balíčku oblíbených těstovin, já měla bucattini


  • 1/4 žluté cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • 4 krémové žampiony, nakrájené na plátky
  • menší hrst mražených hub
  • 2 lžíce kudrnky, najemno nasekané
  • 2 lžíce pažitky, najemno nasekané
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 200 ml rostlinné smetany
  • sůl a čerstvě mletý pepř

POSTUP:

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

V pánvi si na dvou lžících másla osmažíme cibuli s česnekem doměkka. Trvá to zhruba 3 minuty. Přidáme houby, petrželku, pažitku, sůl, pepř a papriku, dobře promícháme a společně dusíme 5 minut. Podlijeme 50 ml vody a dusíme dalších 5 minut. Přidáme 200 ml smetany, protlak a necháme prohřát.

Těstoviny slijeme a necháme okapat. Rozdělíme do talířů a navrch poklademe omáčku.

Můžeme ozdobit další pažitkou nebo petrželkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky