Žampionový stroganoff

INGREDIENCE:


  • 1/2 balíčku oblíbených těstovin, já měla bucattini


  • 1/4 žluté cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • 4 krémové žampiony, nakrájené na plátky
  • menší hrst mražených hub
  • 2 lžíce kudrnky, najemno nasekané
  • 2 lžíce pažitky, najemno nasekané
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 200 ml rostlinné smetany
  • sůl a čerstvě mletý pepř

POSTUP:

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

V pánvi si na dvou lžících másla osmažíme cibuli s česnekem doměkka. Trvá to zhruba 3 minuty. Přidáme houby, petrželku, pažitku, sůl, pepř a papriku, dobře promícháme a společně dusíme 5 minut. Podlijeme 50 ml vody a dusíme dalších 5 minut. Přidáme 200 ml smetany, protlak a necháme prohřát.

Těstoviny slijeme a necháme okapat. Rozdělíme do talířů a navrch poklademe omáčku.

Můžeme ozdobit další pažitkou nebo petrželkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.