Těstoviny s rajčatovou omáčkou, houbami a olivami
INGREDIENCE:
- 1/2 balení oblíbených těstovin
OMÁČKA:
- 4 krémové žampiony, nakrájené na plátky
- 1 steakové rajče, nahrubo nakrájené + jedno "normální"
- hrst oliv, nakrájených na plátky
- 2 stroužky česneku, najemno nakrájené
- 2 lžíce oleje
- hrst bazalkových lístků
- 2 lžíce kudrnky, nahrubo nakrájené
- lahůdkové droždí
- sůl a pepř
NA OZDOBU:
- bazalkové listy
- 1/3 kostky bazalkového tofu
- lahůdkové droždí
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Na oleji v pánvi si osmažím žampiony a olivy doměkka, trvá to asi 4 minuty.
Přidáme česnek a necháme asi minutu rozvonět. Přidáme rajčata a dusíme doměkka asi 10 minut.
Přidáme bylinky, sůl, pepř, lahůdkové droždí a dobře promícháme.
Uvařené těstoviny slijeme a dobře promícháme s omáčkou.
Na talířích zdobíme bazalkou, rozdrobeným bazalkovým tofu a lahůdkovým droždím.

