Spaghetti al pomodoro
Na léto úplně ideální, lehkej recept. Navíc rajčata z obchodů se dají konečně jíst, a to je zrovna u tohohle receptu nejdůležitější. Zralá rajčata.
INGREDIENCE
- bezvaječné špagety
- asi 4 nebo 5 velkých zralých rajčat
- dva stroužky česneku, oloupané
- polévková naběračka zeleninového vývaru
- lístky čerstvé bazalky
- rostlinný parmazán, violife Prosociano
- sůl a pepř
K PODÁVÁNÍ:
- bazalkové listy
- rostlinný parmazán, violife Prosociano
- čerstvě mletý pepř
POSTUP
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Rajčata křížem nařízneme a necháme je spařit ve vroucí vodě. Až se začne slupka odlupovat, oloupeme je, pokrájíme a podusíme na oleji spolu s česnekem a bazalkou. Podlijeme trochou vývaru. Když jsou rajčata měkká, přidáme strouhaný rostlinný parmazán, sůl a čerstvě mletý pepř. Vmícháme scezené těstoviny a na talíři zdobíme dalším pepřem, parmazánem a bazalkou.