Špagety se špenátem po asijsku
INGREDIENCE:
- 1/2 balení bezvaječných špaget
- 1 chilli paprička, (rawit) najemno nasekaná
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžíce oleje
- 2 hrsti listového špenátu, nasekaného na nudličky
- 1/2 petrželky, najemno nasekané
OMÁČKA:
- 2 lžíce sójové omáčky
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce sezamu
- 1/2 lžičky cukru
K PODÁVÁNÍ:
- petrželka, najemno nasekaná
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, dáme stranou.
Sezam si osmažíme v pánvi do zlatova, přesuneme do misky a smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku.
V hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a minutu na něm společně smažíme chilli a česnek. Přidáme špagety, špenát a petrželku a mícháme, dokud špenát nezavadne. Vlijeme omáčku a opět dobře promícháme.
Rozdělíme do talířů a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

