Špagety se špenátem po asijsku

INGREDIENCE:

  • 1/2 balení bezvaječných špaget
  • 1 chilli paprička, (rawit) najemno nasekaná
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžíce oleje
  • 2 hrsti listového špenátu, nasekaného na nudličky
  • 1/2 petrželky, najemno nasekané

OMÁČKA:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce sezamu
  • 1/2 lžičky cukru

K PODÁVÁNÍ:

  • petrželka, najemno nasekaná

Špagety uvaříme podle návodu na obalu, dáme stranou.

Sezam si osmažíme v pánvi do zlatova, přesuneme do misky a smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku.

V hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a minutu na něm společně smažíme chilli a česnek. Přidáme špagety, špenát a petrželku a mícháme, dokud špenát nezavadne. Vlijeme omáčku a opět dobře promícháme.

Rozdělíme do talířů a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky