Sójové kostky s dušeným zelím a okurkou

Co jsem se naučila připravovat soju tak, aby nechutnala jako bláto, dost jsem si ji oblíbila. Okurku jsem nikdy tepelně neupravovala, trochu jsem se tedy bála, co z toho bude. Výsledek mě ale víc než mile překvapil.

INGREDIENCE:

  • půl balení sójových kostek
  • půl salátové okurky, podélně přepůlené, zbavené semínek a nakrájené na silnější plátky
  • hrst bílého zelí, nakrájeného na nudličky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké nudličky
  • 2 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • kostka houbového bujonu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl a pepř
  • olej

K PODÁVÁNÍ:

  • vařené brambory
  • sojanéza či sójová tatarka

POSTUP:

Sójové kostky dáme vařit do vody s kostkou houbového bujonu, sladkou paprikou a lžící sójové omáčky. 

Po uvaření kostky vyjmeme, ale vodu z vaření si ponecháme na podlévání. Z kostek vymačkáme co nejvíce přebytečné tekutiny a dáme stranou.

Na oleji si společnš osmažíme cibuli, česnek, zelí a okurky. Po asi pěti minutách přidáme sójové kostky, dobře promícháme a postupně podléváme vodou z vaření až do změknutí okurky a zelí. Nakonec přidáme ještě lžíci sójové omáčky a podle chuti osolíme a opepříme. 

Podáváme s vařeným bramborem a sojanézou.


Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.