Robi na houbách
ROBI:
- 3 ks robi plátků, nakrájených na tři menší plátky
- 1 menší žampion portobello, nakrájené na menší kousky
- 1 cibule, najemno nakrájená
- 1,5 lžíce houbového koření
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř
- olivový olej
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
- 6 brambor
- 1,5 hrsti listového špenátu
- 1/2 cibule, najemno nakrájené
- 30 ml rostlinné smetany
- rostlinné máslo
- sůl
- olivový olej
ROBI:
V misce si smícháme olivový olej s kořením a ve vzniklé marinádě necháme robi odležet alespoň hodinu v lednici. Poté si z marinády odebereme lžičku oleje a smažíme na něm portobello doměkka. Přidáme robi plátky a z obou stran smažíme dozlatova.
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
Brambory oloupeme, pokrájíme a vaříme tak, jak jsme zvyklí, v osolené vodě.
Cibuli osmažíme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme špenát a necháme zvadnout.
Po uvaření brambor je slijeme, přidáme máslo, ohřátou smetanu a rozšťoucháme. Smícháme s cibulí a špenátem, podle chuti osolíme.
