Robi na houbách

ROBI:

  • 3 ks robi plátků, nakrájených na tři menší plátky
  • 1 menší žampion portobello, nakrájené na menší kousky
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 1,5 lžíce houbového koření
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • olivový olej

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:

  • 6 brambor
  • 1,5 hrsti listového špenátu
  • 1/2 cibule, najemno nakrájené
  • 30 ml rostlinné smetany
  • rostlinné máslo
  • sůl
  • olivový olej

ROBI:

V misce si smícháme olivový olej s kořením a ve vzniklé marinádě necháme robi odležet alespoň hodinu v lednici. Poté si z marinády odebereme lžičku oleje a smažíme na něm portobello doměkka. Přidáme robi plátky a z obou stran smažíme dozlatova.

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:

Brambory oloupeme, pokrájíme a vaříme tak, jak jsme zvyklí, v osolené vodě. 

Cibuli osmažíme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme špenát a necháme zvadnout.

Po uvaření  brambor je slijeme, přidáme máslo, ohřátou smetanu a rozšťoucháme. Smícháme s cibulí a špenátem, podle chuti osolíme.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.