Robi na houbách

ROBI:

  • 3 ks robi plátků, nakrájených na tři menší plátky
  • 1 menší žampion portobello, nakrájené na menší kousky
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 1,5 lžíce houbového koření
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • olivový olej

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:

  • 6 brambor
  • 1,5 hrsti listového špenátu
  • 1/2 cibule, najemno nakrájené
  • 30 ml rostlinné smetany
  • rostlinné máslo
  • sůl
  • olivový olej

ROBI:

V misce si smícháme olivový olej s kořením a ve vzniklé marinádě necháme robi odležet alespoň hodinu v lednici. Poté si z marinády odebereme lžičku oleje a smažíme na něm portobello doměkka. Přidáme robi plátky a z obou stran smažíme dozlatova.

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:

Brambory oloupeme, pokrájíme a vaříme tak, jak jsme zvyklí, v osolené vodě. 

Cibuli osmažíme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme špenát a necháme zvadnout.

Po uvaření  brambor je slijeme, přidáme máslo, ohřátou smetanu a rozšťoucháme. Smícháme s cibulí a špenátem, podle chuti osolíme.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky