Řepné risotto

RISOTTO:


  • 1 a 1/2 kulatozrnné rýže
  • 5 cm pórku ( pouze bílá část ) , nakrájená na drobné kostičky
  • sůl a pepř
  • lahůdkové droždí
  • 1 lžíce oleje

ŘEPNÉ PYRÉ:


  • 4 stroužky česneku, nahrubo nakrájené
  • 1 menší řepa, oloupaná a pokrájená na malé kostičky
  • hrst hladkolisté petrželky, najemno nasekané
  • sůl
  • bílý pepř
  • lahůdkové droždí
  • 1 lžíce oleje

NA OZDOBU:


  • 8 cherry rajčátek, překrojených a upečených v troubě
  • rukola

POSTUP:


Nejprve si připravíme řepné pyré. 

Na oleji v pánvi si zlehka osmahneme česnek tak, aby se rozvoněl. Přidáme červenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme lahůdkové droždí a zalijeme vodou tak, aby byla řepa ponořená.

Vaříme 15 minut do změknutí.

Když je řepa uvařená, odebereme si asi čtvrtku a zbytek rozmixujeme, buď úplně dohladka, nebo můžeme nechat menší kousky.

Pyré si naředíme trochou vařící vody, budeme jím podlévat rýži.

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a přidáme k němu najemno nakrájený pórek. Smažíme cca 4 minuty doměkka. Přidáme rýži a promícháváme tak, aby byla rýže v oleji obalená a průhledná. Podlieme asi čtyřmi naběračkami pyré a občas promícháme, než se tekutina odpaří. Podléváme a mícháme do té doby, než je rýže al dente - na skus.

Dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a čerstvou petrželkou.

Na talířích zdobíme pečenými rajčátky a rukolou, případně další petrželkou a lahůdkovým droždím.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.