Polévka z pečených hub a brambor

Jednu dobu jsem meěla celkem úchylku na "pečené" polévky. Polévka z pečených hub, z pečených paprik, z pečených rajčat.. Tahle je každopádně moc dobrá a snadná na přípravu.

INGREDIENCE:

  • 5 větších žampionů, nejlépe těch hnědých, nakrájených na kostičky
  • 5 brambor, omytých a nakrájených na drobné kostičky
  • 2 červené cibule, nakrájené na měsíčky
  • 100 ml rostlinné smetany
  • půl hrsti bazalkových lístků, nasekaných nadrobno
  • sůl a pepř
  • olivový olej

POSTUP:

Cibuli, žampiony a brambory vyskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Pečeme do měknutí brambor, cca 15 minut.

Část hub a brambor si ponecháme stranou na ozdobu, zbytek dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina sotva ponořená a přivedeme k varu. Po uvaření zjemníme rostlinnou smetanou, dochutíme nasekanými bazalkovými lístky, solí a pepřem. Mixujeme dohladka.

Podáváme ozdobené pečenými bramborami, houbami a lístky bazalky.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky