Polévka z pečených hub a brambor

Jednu dobu jsem meěla celkem úchylku na "pečené" polévky. Polévka z pečených hub, z pečených paprik, z pečených rajčat.. Tahle je každopádně moc dobrá a snadná na přípravu.

INGREDIENCE:

  • 5 větších žampionů, nejlépe těch hnědých, nakrájených na kostičky
  • 5 brambor, omytých a nakrájených na drobné kostičky
  • 2 červené cibule, nakrájené na měsíčky
  • 100 ml rostlinné smetany
  • půl hrsti bazalkových lístků, nasekaných nadrobno
  • sůl a pepř
  • olivový olej

POSTUP:

Cibuli, žampiony a brambory vyskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Pečeme do měknutí brambor, cca 15 minut.

Část hub a brambor si ponecháme stranou na ozdobu, zbytek dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina sotva ponořená a přivedeme k varu. Po uvaření zjemníme rostlinnou smetanou, dochutíme nasekanými bazalkovými lístky, solí a pepřem. Mixujeme dohladka.

Podáváme ozdobené pečenými bramborami, houbami a lístky bazalky.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.