Polévka z pečených hub a brambor
Jednu dobu jsem meěla celkem úchylku na "pečené" polévky. Polévka z pečených hub, z pečených paprik, z pečených rajčat.. Tahle je každopádně moc dobrá a snadná na přípravu.
INGREDIENCE:
- 5 větších žampionů, nejlépe těch hnědých, nakrájených na kostičky
- 5 brambor, omytých a nakrájených na drobné kostičky
- 2 červené cibule, nakrájené na měsíčky
- 100 ml rostlinné smetany
- půl hrsti bazalkových lístků, nasekaných nadrobno
- sůl a pepř
- olivový olej
POSTUP:
Cibuli, žampiony a brambory vyskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Pečeme do měknutí brambor, cca 15 minut.
Část hub a brambor si ponecháme stranou na ozdobu, zbytek dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina sotva ponořená a přivedeme k varu. Po uvaření zjemníme rostlinnou smetanou, dochutíme nasekanými bazalkovými lístky, solí a pepřem. Mixujeme dohladka.
Podáváme ozdobené pečenými bramborami, houbami a lístky bazalky.
