Pečené brambory s houbami

Díky marinádě chutnají žampiony trochu citronově.

INGREDIENCE:

  • 8 žampionů, nakrájených na čtvrtiny
  • 7 brambor, nejlépe grenaille, větší překrájené na půlky
  • hrst listového špenátu, nasekaného

MARINÁDA:

  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/4 červené cibule, nadrobno nakrájené
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 1 lžíce pažitky, nasekané
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3/4 lžičky hořčice
  • špetka cukru
  • 1/4 lžičky sójové omáčky
  • 20 ml sójové smetany
  • 2,5 lžíce olivového oleje

K PODÁVÁNÍ:

  • 1/2 červené cibule, dozlatova osmažené

POSTUP:

Troubu si rozehřejeme na 250 stupňů. Do pekáčku vyskládáme brambory, zalijeme je vodou, osolíme a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Až bude do konce pečení zbývat 10 minut, začneme si v hlubší pánvi smažit houby s marinádou. Poté přidáme brambory a společne smažíme ještě asi 5 minut. Sejmeme z ohně a vmícháme špenát.

Mezitím si přichystáme marinádu na houby. V míse si smícháme všechny ingredience a promícháme s houbami.

Rozdělíme do talířů a ozdobíme dozlatova ozdobenou cibulkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.