Pečené brambory s houbami
Díky marinádě chutnají žampiony trochu citronově.
INGREDIENCE:
- 8 žampionů, nakrájených na čtvrtiny
- 7 brambor, nejlépe grenaille, větší překrájené na půlky
- hrst listového špenátu, nasekaného
MARINÁDA:
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1/4 červené cibule, nadrobno nakrájené
- šťáva a kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce petrželky, nasekané
- 1 lžíce pažitky, nasekané
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 3/4 lžičky hořčice
- špetka cukru
- 1/4 lžičky sójové omáčky
- 20 ml sójové smetany
- 2,5 lžíce olivového oleje
K PODÁVÁNÍ:
- 1/2 červené cibule, dozlatova osmažené
POSTUP:
Troubu si rozehřejeme na 250 stupňů. Do pekáčku vyskládáme brambory, zalijeme je vodou, osolíme a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Až bude do konce pečení zbývat 10 minut, začneme si v hlubší pánvi smažit houby s marinádou. Poté přidáme brambory a společne smažíme ještě asi 5 minut. Sejmeme z ohně a vmícháme špenát.
Mezitím si přichystáme marinádu na houby. V míse si smícháme všechny ingredience a promícháme s houbami.
Rozdělíme do talířů a ozdobíme dozlatova ozdobenou cibulkou.


