Květákový mozeček

INGREDIENCE:

  • 1/2 menší hlávky květáku
  • 1/4 kostky uzeného tofu, rozdrobeného
  • 1/4 cibule, nakrájené na mini kostičky
  • 2 lžíce rýžové smetany
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička černé soli
  • 3/4 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 2 lžíce oleje

K PODÁVÁNÍ:

  • brambory vařené ve slupce
  • pažitka
  • "tatarská" omáčka


Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 15 minut doměkka. Než se uvaří, smícháme si v misce rozdrobené tofu, rýžovou smetanu, černou a klasickou sůl, kurkumu a pepř. Přidáme uvařený květák a dobře promícháme.

Na dvou lžících oleje si osmahneme cibulku doměkka, trvá to zhruba 2 minuty. Přidáme tofu - květákovou směs a smažíme další dvě minuty.

Případně ještě dle chuti dokořeníme.

Podáváme s vařeným bramborem, pažitkou a tatarkou.


© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.