Květákový mozeček
INGREDIENCE:
- 1/2 menší hlávky květáku
- 1/4 kostky uzeného tofu, rozdrobeného
- 1/4 cibule, nakrájené na mini kostičky
- 2 lžíce rýžové smetany
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička černé soli
- 3/4 lžičky soli
- špetka pepře
- 2 lžíce oleje
K PODÁVÁNÍ:
- brambory vařené ve slupce
- pažitka
- "tatarská" omáčka
Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 15 minut doměkka. Než se uvaří, smícháme si v misce rozdrobené tofu, rýžovou smetanu, černou a klasickou sůl, kurkumu a pepř. Přidáme uvařený květák a dobře promícháme.
Na dvou lžících oleje si osmahneme cibulku doměkka, trvá to zhruba 2 minuty. Přidáme tofu - květákovou směs a smažíme další dvě minuty.
Případně ještě dle chuti dokořeníme.
Podáváme s vařeným bramborem, pažitkou a tatarkou.

