Krém z červeného zelí
INGREDIENCE:
- 1/4 červené cibule, nakrájené nahrubo
- 2 středně velké brambory, pokrájené na kostky
- 1/4 hlávky červeného zelí, nakrájené na nudličky
- 1 větší stroužek česneku, pokrájený
- 50 ml rostlinné smetany
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky majoránky
- sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP:
Na oleji v hrnci si osmažíme cibuli doměkka, trvá to asi 5 minut. Přidáme červené zelí, brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Vaříme doměkka asi 25 minut. Nakonec přidáme česnek rozmixovaný s trochou vody - má pak výraznější chuť. Přidáme rostlinnou smetanu a rozmixujeme na hladký krém. Přidáme majoránku a dle chuti osolíme a opepříme.
Rozdělíme do misek a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.
