Krém z červeného zelí


INGREDIENCE:


  • 1/4 červené cibule, nakrájené nahrubo
  • 2 středně velké brambory, pokrájené na kostky
  • 1/4 hlávky červeného zelí, nakrájené na nudličky
  • 1 větší stroužek česneku, pokrájený
  • 50 ml rostlinné smetany
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl a čerstvě mletý pepř


POSTUP:


Na oleji v hrnci si osmažíme cibuli doměkka, trvá to asi 5 minut. Přidáme červené zelí, brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Vaříme doměkka asi 25 minut. Nakonec přidáme česnek rozmixovaný s trochou vody - má pak výraznější chuť. Přidáme rostlinnou smetanu a rozmixujeme na hladký krém. Přidáme majoránku a dle chuti osolíme a opepříme.

Rozdělíme do misek a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.