Krém z červeného zelí


INGREDIENCE:


  • 1/4 červené cibule, nakrájené nahrubo
  • 2 středně velké brambory, pokrájené na kostky
  • 1/4 hlávky červeného zelí, nakrájené na nudličky
  • 1 větší stroužek česneku, pokrájený
  • 50 ml rostlinné smetany
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl a čerstvě mletý pepř


POSTUP:


Na oleji v hrnci si osmažíme cibuli doměkka, trvá to asi 5 minut. Přidáme červené zelí, brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Vaříme doměkka asi 25 minut. Nakonec přidáme česnek rozmixovaný s trochou vody - má pak výraznější chuť. Přidáme rostlinnou smetanu a rozmixujeme na hladký krém. Přidáme majoránku a dle chuti osolíme a opepříme.

Rozdělíme do misek a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky