Gnocchi se zeleným chřestem
INGREDIENCE:
- 1 balení bramborových gnocchi
OMÁČKA:
- 4 stonky zeleného chřestu, zbavené dřevnatých částí, pokrájené a uvařené doměkka (špičky si necháme za ozdobu)
- 5 žampionů, nakrájených na plátky
- 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- velká hrst rukoly, špenátu a polníčku, nasekané najemno
- 200 ml rostlinné smetany
- 50 ml vývaru
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- sůl a pepř
- olivový olej
K PODÁVÁNÍ:
- špičky chřestu, krátce osmažené v pánvi
- strouhaný rostlinný parmazán nebo lahůdkové droždí
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji v pánvi si společně osmažíme uvařený chřest a houby, dáme stranou.
V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm změknout cibuli. Poté přidáme česnek, rukolu, špenát a polníček a necháme zvadnout.
Zalijeme vývarem a smetanou a necháme společně projít varem. Okořeníme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a dobře promícháme. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi, houby a chřest. Znovu dobře promícháme.
Rozdělíme do talířů, ozdobené opečenými špičkami chřestu, lahůdkovým droždím nebo parmazánem.

