Gnocchi se zeleným chřestem

INGREDIENCE:

  • 1 balení bramborových gnocchi

OMÁČKA:

  • 4 stonky zeleného chřestu, zbavené dřevnatých částí, pokrájené a uvařené doměkka (špičky si necháme za ozdobu)
  • 5 žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • velká hrst rukoly, špenátu a polníčku, nasekané najemno
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 50 ml vývaru
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a pepř
  • olivový olej

K PODÁVÁNÍ:

  • špičky chřestu, krátce osmažené v pánvi
  • strouhaný rostlinný parmazán nebo lahůdkové droždí

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.

Na oleji v pánvi si společně osmažíme uvařený chřest a houby, dáme stranou.

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm změknout cibuli. Poté přidáme česnek, rukolu, špenát a polníček a necháme zvadnout.

Zalijeme vývarem a smetanou a necháme společně projít varem. Okořeníme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a dobře promícháme. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi, houby a chřest. Znovu dobře promícháme.

Rozdělíme do talířů, ozdobené opečenými špičkami chřestu, lahůdkovým droždím nebo parmazánem.


© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.