Gnocchi se zeleným chřestem

INGREDIENCE:

  • 1 balení bramborových gnocchi

OMÁČKA:

  • 4 stonky zeleného chřestu, zbavené dřevnatých částí, pokrájené a uvařené doměkka (špičky si necháme za ozdobu)
  • 5 žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • velká hrst rukoly, špenátu a polníčku, nasekané najemno
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 50 ml vývaru
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a pepř
  • olivový olej

K PODÁVÁNÍ:

  • špičky chřestu, krátce osmažené v pánvi
  • strouhaný rostlinný parmazán nebo lahůdkové droždí

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.

Na oleji v pánvi si společně osmažíme uvařený chřest a houby, dáme stranou.

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm změknout cibuli. Poté přidáme česnek, rukolu, špenát a polníček a necháme zvadnout.

Zalijeme vývarem a smetanou a necháme společně projít varem. Okořeníme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a dobře promícháme. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi, houby a chřest. Znovu dobře promícháme.

Rozdělíme do talířů, ozdobené opečenými špičkami chřestu, lahůdkovým droždím nebo parmazánem.


© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky