Fazolky v rajčatové omáčce

INGREDIENCE:

  • 125 g fazolek, pokrájených
  • 3 malé žampiony, nakrájené na malé kostičky
  • 1/4 červené cibule, najemno nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostky
  • 200 g krájených rajčat z konzervy
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 150 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 20 ml rostlinné smetany
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olej

POSTUP:

Fazolky očistíme a v osolené vodě vaříme 20 minut. Slijeme a necháme okapat.

Na lžíci oleje si necháme změknout cibuli, přidáme houby a fazolky a 2 minuty promícháváme. Přidáme čerstvá rajčata, česnek a další 2 minuty dusíme. Přidáme 200 g krájených rajčat, 150 ml vývaru a společně dusíme 20 minut. Zjemníme smetanou, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Podáváme s vařeným bramborem s pažitkou.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.