Fazolky v rajčatové omáčce
INGREDIENCE:
- 125 g fazolek, pokrájených
- 3 malé žampiony, nakrájené na malé kostičky
- 1/4 červené cibule, najemno nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostky
- 200 g krájených rajčat z konzervy
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 150 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 20 ml rostlinné smetany
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olej
POSTUP:
Fazolky očistíme a v osolené vodě vaříme 20 minut. Slijeme a necháme okapat.
Na lžíci oleje si necháme změknout cibuli, přidáme houby a fazolky a 2 minuty promícháváme. Přidáme čerstvá rajčata, česnek a další 2 minuty dusíme. Přidáme 200 g krájených rajčat, 150 ml vývaru a společně dusíme 20 minut. Zjemníme smetanou, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Podáváme s vařeným bramborem s pažitkou.

