Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou

Hokkaido a houby jsou prostě kámoši. 

Gnocchi jsem chtěla vyzkoušet už dávno. Ne tedy zrovna dýňové, ale vzhledem k tomu, že jsem jednu dýni dostala, nenapadlo mě nic lepšího. A houbová omáčka k nim prostě sedí. 

GNOCCHI:

  • 1/2 dýně hokkaido, nakrájené na plátky
  • 1/2 - 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 hrsti špenátových listů
  • sůl
  • olivový olej

HOUBOVÁ OMÁČKA:

  • 4 větší žampiony, nakrájené na plátky
  • 1 šalotka, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 150 ml rostlinné smetany
  • 1,5 hrsti špenátových listů
  • 1/2 hrsti bazalkových listů
  • 1,5 - 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a bílý pepř
  • olivový olej

GNOCCHI:

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dýni rozložíme na plech a pokapeme ji olivovým olejem, v troubě ji pečeme cca 40 minut, nebo dokud není měkká.

Poté necháme vychladnout, abychom s ní mohli dále pracovat.

Vychladlou dýni přesuneme do mísy, rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme k ní všechny ingredience na gnocchi kromě oleje a soli. Sůl přidáme nakonec podle chuti.

Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidáme více mouky. Z těsta pak na pomoučněném vále válíme válečky o průměru zhruba 1 cm a krájíme z nich gnocchi dlouhé asi 1,5 cm. Ty pak ještě vidličkou zmáčkneme, uděláme tím na nich vzor.

Vaříme v osolené vodě, dokud nám nevyplavou na hladinu.

OMÁČKA:

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a osmažíme si na něm šalotku a žampiony doměkka. přidáme česnek, sójovou smetanu, bazalku a koření. Až začne omáčka vřít, stáhneme planem a přihodíme špenát, který necháme v omáčce zavadnout.

K omáčce přimícháme gnocchi.

Rozdělíme do talířů, můžeme ještě ozdobit čerstvou bazalkou.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky