Čočka na kyselo

Jedno z mých oblíbených jídel. Recept jsem "odkoukala" od mamky přítele, i když na tom asi nic není. Každý ale dělá čočku trochu jinak a já ji mam ráda takhle hustou. Jo a dost často jí omylem říkám kočka))

INGREDIENCE

  • asi 250 g čočky v suchém stavu
  • hraška na zahušťování
  • 1 cibule
  • citronová šťáva nebo ocet
  • sůl a pepř

  • K PODÁVÁNÍ:

  • na plátky nakrájené uzené tofu
  • půlka cibule, nakrájená nadrobno
  • kyselé okurky
  • pažitka

POSTUP

Čočku namočíme na několik hodin do vody, záleží na tom, jak dlouhá doba je psaná na obalu.

Poté vyměníme vodu a dáme čočku vařit. !!!BEZ SOLI!!!

Solíme až po uvaření, jinak by se čočka vařila moc dlouho. Po uvaření tedy osolíme a dochutíme citronem či octem, peřem a česnekem. Na oleji osmahneme cibulku do sklovita a přimícháme k čočce. Po uvaření musí v čočce zůstat dost tekutiny, abychom ji mohli zahustit hraškou.

Podáváme s osmaženou cibulkou, uzeným tofu a kyselýma okurkama.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.