Čočka na kyselo
Jedno z mých oblíbených jídel. Recept jsem "odkoukala" od mamky přítele, i když na tom asi nic není. Každý ale dělá čočku trochu jinak a já ji mam ráda takhle hustou. Jo a dost často jí omylem říkám kočka))
INGREDIENCE
- asi 250 g čočky v suchém stavu
- hraška na zahušťování
- 1 cibule
- citronová šťáva nebo ocet
- sůl a pepř
- K PODÁVÁNÍ:
- na plátky nakrájené uzené tofu
- půlka cibule, nakrájená nadrobno
- kyselé okurky
- pažitka
POSTUP
Čočku namočíme na několik hodin do vody, záleží na tom, jak dlouhá doba je psaná na obalu.
Poté vyměníme vodu a dáme čočku vařit. !!!BEZ SOLI!!!
Solíme až po uvaření, jinak by se čočka vařila moc dlouho. Po uvaření tedy osolíme a dochutíme citronem či octem, peřem a česnekem. Na oleji osmahneme cibulku do sklovita a přimícháme k čočce. Po uvaření musí v čočce zůstat dost tekutiny, abychom ji mohli zahustit hraškou.
Podáváme s osmaženou cibulkou, uzeným tofu a kyselýma okurkama.