Bramboračka

INGREDIENCE:


  • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 mrkev, nakrájená na malé kostičky
  • 1 petržel, nakrájená na malé kostičky
  • 5 měnších brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 4 hrsti čerstvých lesních hub, nakrájených na menší kousky
  • hrst hladkolisté petržele, najemno nasekané
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a osmažíme si na něm cibuli doměkka. Trvá to asi 4 minuty. Přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne tmavě zlatá jíška. Zalijeme 1 l  vody, přidáme mrkev, petržel, brambory a houby, osolíme a vaříme asi 15 minut, nebo než nám změkne zelenina. 

Nakonec přidáme prolisovaný česnek, čerstvou petrželku, případně ještě osolíme a opepříme.

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.