Bramboračka
INGREDIENCE:
- 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 mrkev, nakrájená na malé kostičky
- 1 petržel, nakrájená na malé kostičky
- 5 měnších brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 4 hrsti čerstvých lesních hub, nakrájených na menší kousky
- hrst hladkolisté petržele, najemno nasekané
- 2 lžíce rostlinného másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a osmažíme si na něm cibuli doměkka. Trvá to asi 4 minuty. Přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne tmavě zlatá jíška. Zalijeme 1 l vody, přidáme mrkev, petržel, brambory a houby, osolíme a vaříme asi 15 minut, nebo než nám změkne zelenina.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek, čerstvou petrželku, případně ještě osolíme a opepříme.


