Boloňská omáčka

Popravdě jsem nikdy pravou boloňskou omáčku nejedla. Podle mýho kluka je tahle ale dost podobná té masové:)

INGREDIENCE:

  • 1/2 balení oblíbených těstovin

OMÁČKA:

  • 1/2 balení sójového granulátu
  • 1 mrkev, nakrájená na drobné kostičky
  • 1/4 celeru, nakrájený na drobné kostičky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 rajčata, nakrájená nahrubo
  • 4 žampiony, nakrájené na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • plechovka krájených rajčat
  • 1 - 2 naběračky vývaru
  • hrst bazalkových listů, nasekaných nahrubo
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a pepř

K PODÁVÁNÍ:

  • bazalkové lístky
  • lahůdkové droždí

POSTUP:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

Mezi tím si přichystáme omáčku:

Na rozehřátém oleji smažíme za občasného míchání cibuli a česnek doměkka. Poté přidáme mrkev, celer a žampiony a nadále občas mícháme až do změknutí. Poté přidáme rajčata, společně ještě chvíli dusíme. Přidáme suchý sójový granulát a dobře promícháme. Až se začne připalovat, přidáme část rajčat z plechovky. Po chvíli přilijeme vávar nebo vodu dle potřeby, necháme pod pokličkou dusit a až se část tekutiny odpaří, přidáme zbytek rajčat. Omáčka ale nesmí být moc hustá. Dusíme do změknutí granulátu, v případě potřeby naředíme dalším vývarem nebo vodou. Nakonec vmícháme lahůdkové droždí a bazalku, ochutíme solí a pepřem.

Omáčkou přelijeme uvařené těstoviny.

Zdobíme bazalkou a lahůdkovým droždím.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.