Boloňská omáčka

Popravdě jsem nikdy pravou boloňskou omáčku nejedla. Podle mýho kluka je tahle ale dost podobná té masové:)

INGREDIENCE:

  • 1/2 balení oblíbených těstovin

OMÁČKA:

  • 1/2 balení sójového granulátu
  • 1 mrkev, nakrájená na drobné kostičky
  • 1/4 celeru, nakrájený na drobné kostičky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 rajčata, nakrájená nahrubo
  • 4 žampiony, nakrájené na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • plechovka krájených rajčat
  • 1 - 2 naběračky vývaru
  • hrst bazalkových listů, nasekaných nahrubo
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a pepř

K PODÁVÁNÍ:

  • bazalkové lístky
  • lahůdkové droždí

POSTUP:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

Mezi tím si přichystáme omáčku:

Na rozehřátém oleji smažíme za občasného míchání cibuli a česnek doměkka. Poté přidáme mrkev, celer a žampiony a nadále občas mícháme až do změknutí. Poté přidáme rajčata, společně ještě chvíli dusíme. Přidáme suchý sójový granulát a dobře promícháme. Až se začne připalovat, přidáme část rajčat z plechovky. Po chvíli přilijeme vávar nebo vodu dle potřeby, necháme pod pokličkou dusit a až se část tekutiny odpaří, přidáme zbytek rajčat. Omáčka ale nesmí být moc hustá. Dusíme do změknutí granulátu, v případě potřeby naředíme dalším vývarem nebo vodou. Nakonec vmícháme lahůdkové droždí a bazalku, ochutíme solí a pepřem.

Omáčkou přelijeme uvařené těstoviny.

Zdobíme bazalkou a lahůdkovým droždím.

Přečtěte si jako první, co je nového

© 2017 Recepty od Káti s láskou. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky